maandag 14 februari 2011

PIZZAPARTY



vlnr: Bert, Peter B., Gerard, Henze, Kier, Stef, Wilma, Helen, Ruud en Peter.

Zaterdag 12 februari: met beestenweer van huis om in ruim anderhalf uur treinen, op Utrecht CS aan te komen. In een paar weken tijd was, op initiatief van Peter en Bert, een bijeenkomst uitgeroepen waarbij maar liefst tien personen kwamen opdagen. Biercafé Olivier wilde ons niet hebben, het is daar op zaterdag veel te druk, dus het werd De Winkel van Sinkel aan de Oude Gracht: groot, en het personeel let niet op de klanten, dus we doken snel een hoek in en zijn daar de meeste tijd ook blijven hangen. Het bestellen van consumpties was wat problematisch, maar daar zaten we niet echt mee. Er bleken ook nog een aantal rokers in het gezelschap aanwezig te zijn, en buiten beraamden zij het plan om Marijke Volkers te gaan arresteren, die tenslotte in de buurt woonde. Helaas was ze naar Rotterdam gevlucht, en dat was toch wat te ver weg. Hopelijk is ze er een volgende keer bij.






















Er hing direct weer een vertrouwde sfeer, dat gebeurd steeds bij deze gelegenheden. Een aantal mensen hadden elkaar sinds 1973 niet meer gesproken, maar na 1 blik en begroeting speelde dat geen enkele rol meer.
Ruud Spall kwam zijn hele NIMETO archief doneren, bestaande uit vrijwel al de uitgebrachte schoolkranten, waaronder de oorspronkelijke Nimeto Kwintels, twee prospectussen, de originele Cucamonga's (het dagblad wat we tijdens de Alterna werkweek samenstelden), een paar exemplaren van het (mislukte) experiment met de nieuwsbrief voor afgestudeerden: Evolution. Ik zal daar de komende tijd delen uit publiceren. Veel is door de tijd ingehaald, maar er staan ook nog wel leuke dingen in.
Wat mij direct opviel is dat we flink experimenteerden met het bladformaat, de latere uitgaven werden allemaal op een ander formaat uitgegeven. Aan de hand van deze kranten zal ik op termijn de leerlingenlijst uitbreiden met een indicatie in welke klas we hebben gezeten. Voor mij is dat nog steeds een raadsel, omdat er in de vier jaar dat we op school zaten flink gemixed werd met de leerlingen.
Bert Thomassen had ook wat uit zijn archief meegenomen, onder anderen de brieven die hij ontving naar aanleiding van zijn oproep tijdens de tweede reünie in 1998 om hem een korte beschrijving te sturen van ieders levensloop na de NIMETO. Daarmee heb ik nieuwe entries gemaakt voor Gerard Den Toonder en Ruud Spall in het hoofdstuk "Hoe ging het verder met ..." verderop op dit Blog.
Bert leverde tevens een logboek aan waarin een dagelijks verslag is opgetekend over een zeiltocht in de zomer van 1971, met de boot van Dick Helsloot. Bert en Dick zeilden twee weken door Friesland. Dick herinnerde zich er niets meer van, ik zal het logboek binnenkort publiceren, misschien frist dat zijn geheugen dan op.
Ook werd duidelijk dat er na al die tijd nog steeds vriendenclubjes bestaan, bijvoorbeeld: Paul van Huizen - René Verbruggen - Anja van Minnen, en Anton Kipmulder - Rein van de Pol - Judith Everse. Henze Pegman en Stef van den Eijnden werken al jaren samen, dus er lopen nog steeds allerlei lijntjes tussen de klasgenoten.
Wilma werd uitgebreid door Henze bedankt voor het feit dat ze ooit in zijn tas zat te rommelen, zijn identiteitsbewijs bestudeerde en uitriep "Je heet helemaal geen HENNIE, je heet Henze J!". Het kostte wel wat moeite voordat Hennie daar van overtuigd was, vooral de sportvereniging waar hij stukjes voor schreef, had moeite met de naamsverandering. Die Henze liep echt wel met zijn neus in de wind. Maar Henze bekte beter, en heeft zijn artistieke carrière naar een zichtbaardere plek gebracht. Wilma kreeg een fraaie Theater DVD boxset, die haar de komende dagen ongetwijfeld van het Friese karrepad zal afhouden.

Stef had met zijn naamsverandering wat minder geluk. Toen hij, na het tweede jaar NIMETO naar de toneelschool vertrok, vond hij dat hij een artistiekerige naam verdiende en bazuinde rond dat hij echt StephAn genoemd wilde worden. Deze aktie werd door zijn medestudenten wat meewarig bekeken, en StephAn werd het hele jaar SteelPan genoemd. Tja, daar groeit je ego niet echt van. Stef heet dus nog steed Stef.
























Na het bezoek aan de Winkel van Sinkel maakten we een korte wandeling door de binnenstad en hebben in een rustig Italiaans restaurant een pizza gegeten. De foto bovenaan het artikel is daar gemaakt.
Rond 21.00 uur vertrok iedereen weer naar huis.
























Ik hoop dat de andere aanwezigen hun visie op de bijeenkomst met elkaar willen delen, ik breid dit artikel graag uit met wat meer foto's en herinneringen.

(gerard)

Buiten roken:
Stef was binnengekomen met een enorme "joint" in de vorm van een, bij de bouw op de Oude Gracht ontvreemde afvoerbuis.
Hij was wat teleurgesteld dat de al aanwezigen van onze groep hem niet echt opmerkten, zij hadden kennelijk alleen aandacht voor elkaar.
Stef bleek nog te roken, zoals ook Henze, PeterB, Helen en Bert. Ik alleen nog bij feestjes en bijzondere gelegenheden, gelukkig mocht ik "draaien" van Stef.
Onder het roken was Stef bijzonder geïnteresseerd in wanneer wij rookten en of dat ook na het vrijen was. Of dat wij helemaal niet meer vrijden.
(peterW)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten